2015 m. gegužės 10 d., sekmadienis

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas man visada primena  rudenį, tačiau taip jo užsimaniau šiandien, kad negalėjau neišsikepti. :) Valgėme pyragą sėdėdami lauke, grožėjomės bundančia gamta,  buvo labai smagu ir gera atsikvėpti nuo visų darbų, nuo to pastovaus bėgimo visur. Kartais nei nesusimąstome, kaip greitai laikas praeina. Todėl neskubėkit, mėgaukitės gyvenimu ir šiuo pyragu.  :)






Reikės:
  • stiklinės miltų, 
  • stiklinės cukraus,
  • stiklinės manų kruopų,
  • apie 120 g sviesto,
  • maždaug kilogramo ar daugiau obuolių

Gaminimas:
  • Miltus, cukrų, manus gerai sumaišome.
  • Obuolius nuplauname, nulupame, sutarkuojame stambesne (burokine) trintuve. 
  • Kepimo formą ištepame trupučiu sviesto. Beriame sausų miltų, cukraus, manų mišinio 1 stiklinę į formą, paskirstome tolygiai.
  • Tada pusę tarkuotų obuolių, paskui - vėl mišinio, vėl obuolių ir vėl - mišinio. Pyrago viršų užklojame plonomis sviesto riekelėmis. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30-40 min.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą