- 200g kambario temperatūros sviesto;
- 1,5 puodelio rudojo cukraus;
- 2 a.š. vanilės ekstrakto;
- 2 kiaušinių;
- 2,5 puodelio miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1 puodelis RUDUDU karamelės; (jei neturite rududu galite pasigaminti karamelę, būtent aš taip dariau)
- 2a.š. jūros druskos.
- Sviestą išsukame su cukrumi
- Įplakame kiaušinius ir vanilę.
- Įmaišome miltus, kepimo miltelius, druską.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame du trečdalius tešlos ir ją paskirstome po visą kepimo formą.
- Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame 12 minučių.
- Ant šiek tiek pakeptos tešlos, šaukštu išdėliojame karamelę ir likusią tešlą. Vėl pašauname į karštą orkaitę ir kepame apie pusvalandį, kol pyrago viršus gražiai paruduoja.
Ingridientai:
. Gaminimas :
- Puode įberti 1/3 cukraus ir kaitinti, iki skystos karamelės
- Įberti antrą dalį cukraus, palikti lydytis, po to suberti likusią dalį cukraus ir vėl palikti lydytis iki skystos karamelės.
- Kai cukrus gerai išsilydo, nuimti nuo ugnies ir vėl užvirti su sviestu, po to įpilti grietinėlės.Perkelti ant silpnos ugnies ir nuolat maišyti, iki kol masė taps vientisa karamele.
- Kad nesušoktų į gumulėlius karamelė grietinėlę geriausia pilti maža srovele, vis sustojant.
- Atvėsinti ir pilti ant atvėsusio pyrago.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą