2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Karamelinis pyragas


Sekmadienis - tikras laisvadienis man. :) Būtent paskutinę savaitės dieną apmąstau visus nudirbtus darbus, susidarau sąrašą ką turiu nuveikti ateinančią savaitę ir pagaliau skiriu dėmesį savo mėgstamai veiklai- gaminti skanumynus.:) Kai turiu laisvo laiko po darbo būtinai susirandu  receptą, kurį gaminsiu per laisvadienį.:) Šiandien, kol draugas gamino plokštainį, aš pagaminau karamelinį pyragą.. Tiesiog  nepakartojamas desertas sekmadienio popietei. :) Išbandykit, tikrai nesigailėsit. :)

Jums reikės:
  • 200g kambario temperatūros sviesto;
  • 1,5 puodelio rudojo cukraus;
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 2 kiaušinių;
  • 2,5 puodelio miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 puodelis RUDUDU karamelės; (jei neturite rududu galite pasigaminti karamelę, būtent aš taip dariau)
  • 2a.š. jūros druskos.
Gaminimas:

  • Sviestą išsukame su cukrumi
  •  Įplakame kiaušinius ir vanilę. 
  • Įmaišome miltus, kepimo miltelius, druską.
  • Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame du trečdalius tešlos ir ją paskirstome po visą kepimo formą.
  •  Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame 12 minučių.
  • Ant šiek tiek pakeptos tešlos, šaukštu išdėliojame karamelę ir likusią tešlą. Vėl pašauname į karštą orkaitę ir kepame apie pusvalandį, kol pyrago viršus gražiai paruduoja.




p.s Karamelės receptas tiems, kurie neturi rududu. :)


Ingridientai:
  •  300g cukraus 
  •  50g sviesto
  •  200 ml grietinėlės

. Gaminimas : 
  • Puode įberti 1/3 cukraus ir kaitinti, iki skystos karamelės
  • Įberti antrą dalį cukraus, palikti lydytis, po to suberti likusią dalį cukraus ir vėl palikti lydytis iki skystos karamelės.
  • Kai cukrus gerai išsilydo, nuimti nuo ugnies ir vėl užvirti su sviestu, po to įpilti grietinėlės.Perkelti ant silpnos ugnies ir nuolat maišyti, iki kol masė taps vientisa karamele.
  •  Kad nesušoktų į gumulėlius karamelė grietinėlę geriausia pilti maža srovele, vis sustojant.
  • Atvėsinti ir pilti ant  atvėsusio pyrago. 

 Skanaus :)








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą