Skruzdėlynas
Savaitgalis prasideda, kodėl gi neišsikepus skruzdėlyno ir nepavaišinus artimųjų? :) Prisipažinsiu pirmą kartą kepu skruzdėlyną.Visada darydavau su mamos pagalba, o šį kart nusprendžiau pabandyti pati. :) Galiu teigti , kad šis receptas labai paprastas ir greitai paruošiamas.
Tešlai reikės:
- 3 kiaušinių
- 9 šaukštų miltų (vienam kiaušiniui dedami apie 3 šaukštai miltų)
Glaistas:
- 1 st. medaus (dirbtinio arba natūralaus)
- 1 st. cukraus
- pusė stiklinės vandens
Apibarstymui:
- aguonos, razinos, riešutai (jei neturite galite dėti pabarstukų)
Kepimui
- 0,7 l aliejaus (geriausiai rapsų)
Sirupas
Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas.
Tešla
Tešla daroma naminių makaronų kietumo. Minkoma 1 – 1,5 val. taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia lygiakraščius trikampius), juos sumetam į karštą puodą (indą) su aliejumi. Lapeliai kepami iki norimo rudumo.Iškepti lapeliai pamirkomi glaiste (arba užpilami su šaukšu sirupo) ir dedami ant lėkštės. Kiekvienas lakštelis apiberiamas aguonomis.Iš lakštelių suformuojame piramidę.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą