2015 m. balandžio 10 d., penktadienis

Skruzdėlynas


Savaitgalis prasideda, kodėl gi neišsikepus skruzdėlyno ir nepavaišinus artimųjų? :) Prisipažinsiu pirmą kartą  kepu skruzdėlyną.Visada  darydavau su mamos pagalba, o šį kart nusprendžiau pabandyti pati. :) Galiu teigti , kad šis receptas labai paprastas ir greitai paruošiamas.






Tešlai reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 9 šaukštų miltų (vienam kiaušiniui  dedami apie 3 šaukštai miltų) 
Glaistas: 
  • 1 st.  medaus (dirbtinio arba natūralaus)
  • 1 st. cukraus 
  • pusė stiklinės  vandens 
Apibarstymui: 

  • aguonos, razinos, riešutai (jei neturite galite dėti pabarstukų)
Kepimui 
  • 0,7 l aliejaus (geriausiai rapsų) 
Sirupas 
Visas mišinys išmaišomas ir užvirinamas. 
Tešla 
Tešla daroma naminių  makaronų kietumo. Minkoma 1 – 1,5 val.  taip, kad kočiojant nereiktų pabarstyti miltų. Tešla iškočiojama iki plonumo (permatomumo). Supjausčius į norimos formos lapelius (geriausia lygiakraščius trikampius), juos sumetam į karštą puodą (indą) su aliejumi. Lapeliai kepami iki norimo rudumo.Iškepti lapeliai pamirkomi glaiste (arba užpilami su šaukšu sirupo) ir dedami ant lėkštės. Kiekvienas lakštelis apiberiamas aguonomis.Iš lakštelių suformuojame piramidę. 
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą