2015 m. balandžio 10 d., penktadienis

Obuolių sūris

Ruduo - metas kaip gamta apdovanoja nuostabiu derliumi- tiek daržovėm, tiek vaisiais.Todėl labai svarbu viską tinkamai panaudoti.  Šį kartą pasidalinsiu mamos  receptu. Tai, obuolių sūris.Labai skanus, ypač tinka  šaltiems vakarams prie arbatos, pavaišinti svečius arba gali būti puiki dovana  geram draugui. :) 
Jums reikės:
  • 2 kg antaninių obuolių
  • 200g cukraus
Gaminimas:
  • Neluptus obuolius supjaustyti, užpilti cukrumi ir palikti parai.
  • Atsiradusį sirupą nupilti nuo obuolių ir jį virti 40 min. 
  • Po to sudėti obuolius ir dar pavirti 30 min(pradeda tirštėti) .
  • Truputį pravėsus supilti į sūrmaišį.
  • 24 val laikyti sūrmaišį, 
  • Išsiimti ant stalo užtiesto staltiese,paliekam, kad džiūtų.
  • Vieną kartą dienoje apversti sūrius kita puse. Taip greičiau džiūsta.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą