2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Kepti purūs varkėčiai

Pirmadieniui - varškėčiai.Purūs, lengvi, burnoje tirpstantys varkėčiai, praskaidrins Jums dieną.
Todėl skubu dalintis receptu. :)


  • Jums reikės: 
  • 500 g varškės (geriau naminė ar riebesnė),
  • 2 kiaušinių,
  • pusės žaliosios citrinos sulčių (nebūtina),
  • 2 v. š. cukraus,
  • 1 a. š. vanilinio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 8 v. š. miltų.
Gaminimas :
  • Varškę mediniu šaukštu pertriname per smulkų sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Įmušame kiaušinius, įberiame cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Viską gerai išmaišome. Suberiame miltus. Taip pat gerai išmaišome. Tešla gausis limpanti prie rankų,  bet  kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai minkštesni.
  • Patogiausia, varškėčius formuoti aliejumi išteptomis rankomis. Kepame ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus.
p.s valgyti su uogiene. :)
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą