
- 50 g sviesto;
- 200 g kvietinių miltų;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- 3 kiaušinių;
- 600 ml pieno;
- trupučio riebalų kepimui ( lietiniai kepti ant sviesto bus švelnesnio skonio nei kepti ant aliejaus).
Įdarui ir papuošimui:
- 300 ml bruknių, aviečių ar kitos mėgstamos uogienės;
- 400 ml plaktos grietinėlės arba 400 gramų varškės kremo;
- 200 gramų mėgstamų šviežių arba šaldytų uogų,o jei neturite galite naudoti pabarstukus.
Kepame lietinius:
- Sviestą ištirpiname ir paliekame, kad atvėstų.
- Į dubenį įmušame kiaušinius
- Įpilame 100 ml pieno ir lengvai paplakame šakute, kad susimaišytų.
- Į gautą plakinį suberiame miltus bei druską ir išmaišome iki vientisos masės.
- Supilame likusį pieną bei tirpintą sviestą, išmaišome.
- Paliekame tešlą pastovėti 10-20 minučių.
- Įkaitiname keptuvę su trupučiu riebalų, iškepame plonus lietinius ir juos atvėsiname.
Lietiniai virsta tortu:
- Dedame blyną ant lėkštės ir užtepame uogiene. Uždedame antrą blyną ir užtepame grietinėle arba varškės kremu. Tokia tvarka sluoksniuojame iki viršaus.
- Pačioje viršūnėje įsitaisiusį blyną puošiame grietinėlės arba varškės sluoksniu, pabarstome uogomis ir, jei norisi, pabarstukais.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą