2015 m. balandžio 14 d., antradienis

Lietinių blynų tortas


Šiandien  pirmą kartą  gaminau lietinių blynų tortą.:)  Gardus, lengvai paruošiamas .:) Todėl siūlau ir Jums išbandyti šį receptą. :)


Ingridientai:
  • 50 g sviesto;
  • 200 g kvietinių miltų;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • 3 kiaušinių;
  • 600 ml pieno;
  • trupučio riebalų kepimui ( lietiniai kepti ant sviesto bus švelnesnio skonio nei kepti ant aliejaus).



Įdarui ir papuošimui:
  • 300 ml bruknių, aviečių ar kitos mėgstamos uogienės;
  • 400 ml plaktos grietinėlės arba 400 gramų varškės kremo;
  • 200 gramų mėgstamų šviežių arba šaldytų uogų,o jei neturite galite naudoti pabarstukus.



Kepame lietinius:
  • Sviestą ištirpiname ir paliekame, kad atvėstų.
  •  Į dubenį įmušame kiaušinius
  •  Įpilame 100 ml pieno ir lengvai paplakame šakute, kad susimaišytų.
  • Į gautą plakinį suberiame miltus bei druską ir išmaišome iki vientisos masės. 
  • Supilame likusį pieną bei tirpintą sviestą, išmaišome.
  • Paliekame tešlą pastovėti 10-20 minučių.
  •  Įkaitiname keptuvę su trupučiu riebalų, iškepame plonus lietinius ir juos atvėsiname.

Lietiniai virsta tortu:
  • Dedame blyną ant lėkštės ir užtepame uogiene. Uždedame antrą blyną ir užtepame grietinėle arba varškės kremu. Tokia tvarka sluoksniuojame iki viršaus.
  • Pačioje viršūnėje įsitaisiusį blyną puošiame grietinėlės arba varškės sluoksniu, pabarstome uogomis ir, jei norisi, pabarstukais.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą