2015 m. balandžio 9 d., ketvirtadienis

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Tobulo skonio sausainiai prie kavos :) Šiuos sausainius visada pirkdavau parduotuvėje, bet man  nepatikdavo, kad vienoje pakuotėje jų yra labai mažai,todėl nusprendžiau pati išsikepti jų  daaaug. Man pavyko, gavosi skanesni nei parduotuvėje,o žinot kodėl? o todėl , nes į juos įdėjau meilės. :)

INGREDIENTAI

  • sviestas 200 g
  • miltai 300 g 
  • miltelinis cukrus 100 g
  • juodasis šokoladas 100 g
  • kiaušiniai 1 vnt.
  • vanilinis cukrus 1 arbat. š.
  • druska 1 arbat. š. (žiupsnelis)

KAIP GAMINTI

  • Sutrupinkite arba stambia trintuve sutarkuokite šokoladą.
  • Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų ir druską, įmuškite kiaušinį, gerai išsukite.
  • Suberkite į tešlą dalį miltų, išmaišykite, sudėkite šokolado gabalėlius, suberkite likusius miltus, užminkykite kietą tešlą.
  • Padalykite tešlą į tris dalis ir suformuokite maždaug 7 cm storio ritinėlius. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir 10 min. palaikykite šaldiklyje.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°С temperatūros. Supjaustykite tešlos ritinėlius maždaug 0,5 cm storio riekelėmis.
  • Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite apie 20 min. Kai sausainukai gražiai paruduos, išimkite skardą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Tiekite su arbata, kava ar pienu.
p.s Į tešlą dar galite įmaišyti kakavos miltelių – šokoladiniai sausainukai bus tamsiai rudos spalvos.                                           skanaus! ☕️🍪🍪😊
       

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą